Yummie yejj

Här ni, gott folk, har ni det godaste man kan äta i novembers kalla, mörka månad.

Indisk kycklinggryta med mandel och koriander

Ingredienser

3 st kycklingbröst, halverade på längden
1 dl skållad hel mandel (finns att köpa färdig)
1 st skalad liten rödlök
3 st skalade vitlöksklyftor
2 msk currypasta, mild
2 krm malen kanel
1 st lime, saft
0.5 kruka mynta
1 msk honung
0.5 kruka koriander
2 dl matlagningsyoghurt
Ev lite kokosmjölk för att få det ordentligt mixat

Till stekning
0.5 msk smör 
0.5 msk olja till stekning

1 burk kokosmjölk
1 st broccolihuvud, i buketter.
1 st röd paprika

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Halvera kycklingfiléerna på längden. Sätt på en vid djup kastrull på spisen, bryn kycklingen i olja och smör. Ta mandel, lök, vitlök, currypasta, kanel, saften från 1 lime, koriander, mynta och honung. Häll allt i enlitersmått, gärna av plast. Mixa med en stavmixer, det ska bli en grov massa.

3. Ta i mixen på kycklingen och låt det fräsa med kycklingen ett par minuter. Häll på kokosmjölken, och matyoghurten och låt det koka 5 minuter.

Ät och njut med ris!


Har varit i Mariestad i helgen och haft det skönt. Eller, ja vi har väl haft mer eller mindre fullt upp, men skönt ändå. Körde bil upp tillbaka till Storstan idag. Hann med att köpa en vinterjacka på Marieberg, annars blev det lite segt innan jag var framme. Men nu är det ny vecka. Många kompisträffar, ögonoperation (!) och plugg väntar i veckan. Jihooo

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0